• Kínai orvoslás


 • A Tradicionális Kínai Medicina röviden TCM egy sor Kínából eredő hagyományos orvosi eljárást jelent, melyet a nyugati világ nagy részében és Európában iskiegészítő, azaz komplementer orvosi rendszernek tartanak nyilván, míg Ázsiában az elsődleges orvosi ellátás része.


  A hagyományos kínai orvoslás /HKO/ olyan összetett, holisztikus gyógyítási rendszer,melynek Kínában több mint 5000 éves múltja van.
  Elméleti rendszere a természet, a kozmosz és az emberi test aprólékos megfigyelésén alapul. Olyan ősi módszereket alkalmaz, mint az akupunktúra, akupresszúra, gyógymasszázs, meridiánmasszázs, gyógynövény-, és étrend terápia, moxibució, köpölyözés, kínai légzésterápia / Qi gong/, kínai mozgásterápia / Qi Kung/. A hagyományos kínai orvoslás semmilyen káros anyagot nem használ, bizonyítottan mellékhatásoktól mentes, szelíd gyógymód.
  A medicinát több ezer éves orvosi tapasztalatok és napjaink tudományos kutatásai fejlesztették azzá a felbecsülhetetlen értékű tudásanyaggá ami ma a hagyományos kínai orvostudomány /HKO/ Replica Bvlgari Handbags kezeléseinek elméleti hátterét alkotja. Napjainkban világszerte ismerik, szeretik és sikeresen alkalmazzák ezt az orvostudományt, főleg a nyugati országokban, így pl: Nyugat Európában és Észak Amerikában. Népszerűségét annak köszönheti, hogy teljesen emberbarát, holisztikus gyógyítási rendszer és nincsenek mellékhatásai.

  A betegségek kezelésében elsősorban a test és szellem energetikai egyensúlyának mechanikai ingerlésen alapuló technikákat alkalmaz / akupunktúra, akupresszúra,/ vagy gyógynövényes terápiákkal törekszik a megbomlott egyensúly helyreállítására replica fendi handbags.
  A diagnózis többrétű: a beteg leleteinek figyelembevétele mellett a megtekintés, a pulzusvizsgálat, a nyelvdiagnosztika és egyéb megfigyelések,valamint a tünetek kivizsgálásával és értelmezésével történik. A szakképzett és tapasztalt orvos számára a betegség külső jegyei óriási jelentőséggel bírnak. A foltok megjelenése a bőrön, a szem elszíneződése, alaki torzulások, a beteg viselkedése már önmagában is fontos információkat közölnek, amit az orvos kikérdezéssel és vizsgálatokkal pontosít.
  A hagyományos kínai orvostudomány segítségével sokféle, a nyugati orvostudomány által jelenleg még nem gyógyítható betegséget lehet sikeresen kezelni.